Jön az újabb magyar mese, amely ámulatba fogja ejteni a világot
Korcsoport: 6 év felett
2018-09-12

A Freelusion magyar világsztárjai az arab világban már bemutatták az Amart, de ott női szereplők és szerelmi szál nélkül. Az eredeti verzió ősbemutatója nálunk lesz októberben!

A Freelusion Dance Company a világ legtapasztaltabb és legnagyobb 3 dimenziós látvány és tánctársulata, amely Papp Tímea művészeti igazgató vezetésével 2009-ben indult útjára Magyarországon. Azóta 6 kontinensen és több, mint 50 országban bűvölte el közönségét semmihez nem hasonlítható előadásaival. A világ első 3D-s, a fényvetítést (videomapping) a tánccal egyesítő produkciója sikerrel indult a Britain’s Got Talent és az America’s Got Talent című tévés vetélkedőkön, majd együttműködött a Cirque de Monte Carlo és Tim Burton csapatával, fellépett a Fake Off versenyén, számos Las Vegas-i szuperprodukcióban, de a dubaji Burj Kalifa épületének ünnepi fényjátéka is a magyar fénymesterek nevéhez fűződik. Előadásaik magával ragadó légköréről 20 vizuális művész és specialista gondoskodik, akik több, mint 20 éves tapasztalattal hozzák létre lélegzetelállító trükkjeiket. A Freelusion Dance Company az ámulat és az érzelmek sajátos dinamikájával, a tánccal összefonódó fényjátékkal együttesen teszi előadását egy jövőbe mutató, virtuális, mégis teljes mértékben élő és átélhető művészeti élménnyé.

A Freelusion új fejezetet nyit a szórakoztatásban
Amar egy kedves, kissé ügyetlen fiú, aki egy cirkuszban dolgozik. Minden nap újra és újra, fáradhatatlanul próbálja lenyűgözni a cirkusz igazgatóját és primadonnáját, azonban ez mindig kudarcba fullad. Egy nap azonban váratlan dolog történik. Amar a színfalak mögött beleesik egy dobozba. Ezt követően egy különleges, meseszerű világ tárul a szemünk elé. Észreveszi, hogy egy csillogó fény van a mellkasán, majd nem sokkal ezután veszélyes alakok kezdik üldözni. Egy fejvadász foglyul ejti, és azt tervezi, hogy Morus, a Sötétség Császára elé viszi. Azonban az ellenállás egy kis csapata megjövendölte a Fényhozó eljövetelét, megmentik Amart a fejvadásztól, és felkészítik a sötétség elleni harcra. Amar varázslatos és izgalmas kalandjai a szemünk előtt kelnek életre, ahogy a Freelusion fantasztikus társulata lenyűgözi nézőit egyedülálló képi világával. A Las Vegas-i stílusú darab a képzelet és a valóság folyamatos átmenete. Az Amar, the lighthunter című előadást Budapesten három alkalommal lesz mód megtekinteni az Erkel Színházban, október 12-én és 13-án.

 

Jó tudni:

  • A plakátokon 12-es korhatár szerepel, de Papp Gábor producer elmondta, hogy ezt a limitet nem egy korhatárbizottság, hanem a saját lelkiismerete határozta meg. Ő maga és az alkotók is úgy gondolják, hogy egy mai 7 éves gyereknek már nem lehet túl rémisztő a sárkány és a béka figurája, de többgyerekes apaként, jobbnak látta, ha az indokoltnál magasabb kategóriába sorolják az előadást. Ettől még a szülőké a döntés, senkit nem fognak visszafordítani az ajtóból.
  • Érdemes drágább jegyeket venni, mert a tökéletes látvány a nézőtér középső sávjában biztosított.