Nem gyereknevelésről szól, mégis minden apának olvasnia kéne ezt a könyvet
Korcsoport: bármely
2018-11-26
Apának lenni az egyik legfelelősségteljesebb állás, és biztos sokan kerültünk már a kiégéses komolyabb stádiumaiba. Ezért gondolom, hogy Csatlós Csilla executive coach könyve, amelyben csúcsvezetők, cégtulajdonosok, baristák és bankárok menekülnek meg a kiégéstől, kötelező olvasmány az év végi szünetben.

Az International Coach Federation nemzetközi ACC minősítésével rendelkező Csatlós Csilla szakterülete a krízis, a válság és a kiégés. Ő.a bázakerettyei Bonne Chance étterem és hotel tulajdonosa is, így magától értetődött, hogy kombinálva a két területet, ügyfeleit a zalai zöldbe, egész pontosan Muraföldére invitálja, kifejlesztve ezzel egyik legizgalmasabb módszerét, a detox coaching-ot.  Ez egy offline nap, amikor fizikailag és lelkileg is kimozdul az ügyfél az állandóságból, a megoldatlan helyzetek gyűrűjéből.

 

Nem mind tehetjük ezt meg, az aktív apák ráadásul még nehezebben tudnak kiszakadni a hétköznapokból. Aztán itt van ez az év végi hajtás is, ami talán a legmegterhelőbb egész évben, amikor még kevésbé érünk rá odafigyelni a jelekre. Mindegy hány fronton próbálunk teljesíteni, be kell lássuk, belőlünk csak egy van!

 

Egy év sem kellett hozzá, és kiégtem a több frontos harcban / Fotó: Aknay Csaba


Nemet mondani, beosztani az időnket, megtalálni az én időnket, elfogadni a jót és nemcsak a tökéleteset, határokat húzni, egyensúlyt teremteni privát szféra és munka között, átadni, ésszerűsíteni, lassítani, újra indulni, elgondolkodni – ezek megtanulásához mind megadja a kezdő szikrát ez a könyv. És ha az apaságra úgy tekintünk, mint életünk legfontosabb, eddigi legkomolyabb állására, és közben a cégnél betöltött pozíciónkat sem akarjuk elveszteni, akkor igen is szükségünk van ezekre a technikákra. A két ünnep között vegyük kézbe ezt a könyvet, lassítsunk le, és a leírt esetekből okulva, a tanácsokat felhasználva, alkossunk új stratégiát 2019-re, mert a gyerekeinknek még sokáig szüksége lesz ránk.

 

Az aktív nagypapáknak is hasznos ajándék itt rendelhető meg: https://csatloscsilla.hu/shop/