Szőrtelenítésről kérdez a lányod? Elég ennyit tudnod
Korcsoport: bármely
2017-01-18

Már a tini lányok is a maximumot akarják kihozni magukból, folyamatos harcot vívnak a kilókkal és az életünket megnehezítő szőrszálakkal. Ha egyedül neveled, és a szőrtelenítéssel kapcsoltban kérdezne, ne nézz teljesen bután. Olvass tovább!

A mai kor lányának alaptézis a szőrmentesség, főleg, ha az olyan kényesebb területekről van szó, mint az arc, a szemöldök vagy az intim területek. Az első alkalom előtt természetes a hogyan, és mivel dilemmája.  Ha a lehetőségeket nézzük, a bőség zavara egyáltalán nem könnyíti meg az ember lányának helyzetét.

 

Borotva
Egyszerű, viszonylag gyors és fájdalommentes. Némi előkészületet igényel, egy kis borotvahab vagy zselé segítségével azonban otthon is elvégezhető – de ezt mi is tudjuk. Kevésbé tartós, hisz a szőrszálakat csak a bőrfelszín felett vágja le és olykor kisebb sérülések is előfordulhatnak. Szőrösebb nők akár 2-3 naponta küzdhetnek a „borostával”. Aki hajlamos rá, annál a benövő szőrszálaktól szőrtüszőgyulladás és bőrirritáció is kialakulhat, különösen az olyan érzékenyen helyeken, mint az arc, a hónalj vagy intim területek.

 

Gyanta
Az eredménye jóval tartósabb, elég 4-6 hetente látogatni a kozmetikust, hisz gyökerestől tépi ki a szőrszálakat. Viszont egyáltalán nem kellemes érzés, főleg ott, ahol vékonyabb – ezért érzékenyebb – a bőr. Ráadásul ezeken a részeken a szőrnövekedés sem egyenletes, ami megnehezítheti a kívánt precizitás elérését. A meleg gyantával kevésbé szívesen vesződnek otthon a lányok, inkább a szalonlátogatást részesítik előnyben. A megszervezésből, időpont egyeztetésből nyugodtan kimaradhatsz, de ha fölajánlod segítséged az utaztatásban, akkor cool faternak fogsz tűnni a szemében.

 

Epilálás
Kényelmes, mert otthon végezhető. A módszer a gyantához hasonlóan gyökerestől tépi ki a szőrszálakat, így 4-6 hét „pihenő időt” ad. Viszont ez sem kellemes érzés. Plusz meg kell várni, hogy a szőrszálak minimum 4-5 milliméteresre megnőjenek, hogy a gép el tudja kapni őket. A vékony bőr miatt különösen fájdalmas lehet a hónalj és az intim részek epilálása. Vagyis, ha halk nyögéseket és elemes készülék berregését hallod a szobájából, nem biztos, hogy az történik, amire elsőre gondolnál.

 

Lézeres szőrtelenítés
Ha nem is végleges, mindenesetre tartós megoldás. A lézersugarakat elnyeli a szőrszál sötét pigmentje, ami hőenergiává alakulva roncsolja a szőrtüszőket. Csak sötét szőrön működik, nem használható napozás után vagy pigmentált, heges bőrfelületen. Ez sem kellemes érzés, és– testrésztől függően – legalább 3-8 kezelés szükséges a tartós szőrtelenség eléréséhez. Csak szakemberek végezhetik, és kategóriájában a legdrágább eljárás. Ma már ugyan vannak otthoni használatra szánt lézeres/IPL szőrtelenítő készülékek is, de ezek kevésbé hatékonyak, mint az orvosi lézer.

 

Elektromos trimmelés
Egy ilyen ki kézi készülék (pl. a Veet Sensitive Precision) segítségével gyorsan és precízen formázható az érzékeny testrészeken található szőr borotvahab vagy zselé nélkül is. Használata fájdalommentes és egyszerű, működési mechanizmusának köszönhetően a vágások, égési sérülések vagy allergiás reakció miatt sem kell aggódni. Ajándéknak sem utolsó, de csak abban az esetben, ha már beszélgettetek a témáról, nehogy célzásnak vegye.